Dnes jsem objednal u MISTRA SLÁDKA :-)
27.05.2008 12:56
Název |
Cena za jednotku |
Množství |
Cena |
Sladový výtažek tekutý-světlý 14 kg |
999,- Kč |
1 ks |
999,- Kč |
Slad český, světlý - celý 5kg |
99,- Kč |
3 ks |
297,- Kč |
Chmel Žatecký červeňák 100g |
49,- Kč |
3 ks |
147,- Kč |
Živé kvasnice Český Ležák |
150,- Kč |
1 ks |
150,- Kč |
Fermentační drops |
35,- Kč |
4 ks |
140,- Kč |
Hustoměr |
210,- Kč |
1 ks |
210,- Kč |
Odměrný válec |
70,- Kč |
1 ks |
70,- Kč |
Varné sáčky na chmel |
140,- Kč |
1 ks |
140,- Kč |
Šrotovník MS 150-2 |
1 400,- Kč |
1 ks |
1 400,- Kč |
Cena celkem 3 683.00 Kč s poštovným
Konečně mám čas tak začnu zase vařit. :-)
Tak na tento šrotovník jsem byl hodně zvědavej. Ještě jsem sním nešrotoval (dělal z koncentrátu),ale podle zpracování a velikosti to vypadá,že šrotování bude hračka. :-)
A tady mě to potrápilo. Kvasnice se nenastartovali a po 4 dnech jsem použil Saflager S-23 a konečně kvasí. Ve foru na stránkách MISTRA SLÁDKA pan Petr Buriánek napsal návod na tyto kvasnice:
Nejdříve je třeba rozmáčknout vnitřní sáček s živinami. Viz video:
https://www.wyeastlab.com/hb_smackpack.cfm
Prvně se mi to nepovedlo, nicméně není problém oba sáčky rozstřihnout a společně nalít do vysterilizované nádoby. Necháme 3 hodiny při pokojové teplotě. Poté je potřeba kvasinky namnožit v 1-2 litru sterilní 10° mladiny (opět při pokojové teplotě) po dobu asi 12-24 hod. Zatím jsem s nimi neměl problémy.
———
Zpět